In de kijker: Collectie Quax

- - Categorie Algemeen

Quax
Quax is een Belgische meubelfabrikant die zich specialiseert in het ontwerpen van baby-, kinderkamers en accessoires. Een ruimte waar functionaliteit en design hand in hand gaan om je kleintje te voorzien van een veilige en sfeervolle omgeving? Dat zit verweven in hun dna.

Niet één, maar 6 nieuwe collecties voor baby’s en kinderen
Met 6 nieuwe collecties wil Quax alle zintuigen en benodigdheden van je kind aanspreken. Dit doen ze door inspiratie te vinden in exotische bestemmingen zoals de Ottomaanse hammamwereld met badstoffen van streelzacht katoen. Of de Afrikaanse Savanne, met een veelvoud aan etnische invloeden en tijdloze natuurtinten. Deze 6 collecties voorzien standaard een baby- of kinderbed, ladekast en kledingkast in verschillende maten en kleuren. 

Havana

De Havana series laat je wegdromen met haar meubelen in een hedendaags design met strakke lijnen. De metalen basis is afgewerkt met een zwarte poedercoating dat mooi contrasteert met het zachte natuurlijke berk van de minimalistische deuren. Daarnaast zorgen details zoals de afgeronde hoeken, grijze panelen en gedempte deuren voor een subtiel contrast dat heel mooi past in een landelijke sfeer met een modernistisch tintje. Voor een meer Scandinavische tint kan je deze meubelen ook volledig in hemels wit krijg zodat je kind elke ochtend in de wolken wakker wordt.

Trendy
De Trendy series staat voor duurzaamheid. De witte of griffin (zacht grijs) kleuren zorgen ervoor dat het licht zacht wordt weerkaatst doorheen de kamer terwijl het design zorgt voor een speelse harmonie met een symmetrische opbouw en asymmetrische details. Daarbij geeft het massief houten onderstel een prachtig natuurlijk contrast met de kleuren dat geweldig past de kleuren. Deze kamer richt zich ook op de toekomst van je kind met een stijlvol donkerbruin eiken bureautafel en nachtkastjes om de wekker op te zetten.

Indigo
Een royale kamer nodig die je kleine spruit ook kan gebruiken tijdens de kleuter- en peuterleeftijd? De Indigo collectie voorziet modulaire meubelen in koninklijk wit of antracietgrijs. Het massieve beuken onderstel en de details zorgen daarbij voor een sterk contrast met de greeploze deuren dat een luxueus geheel vormt waar je kind in kan opgroeien. Je kleine prins of prinses blijft natuurlijk niet voor altijd klein, nachtkastjes en bureautafels in dezelfde royale kleuren worden daarom ook aangeboden zodat je kind zich lang de koning of koningin des huizes voelt.

Loft
Minimalistisch design en geen financiële kater oplopen? De Loft series is een meubelcollectie met een strak design voor aantrekkelijke prijzen. De meubelen bestaan uit volledig witte, lichtgrijze of antraciet grijze deuren en panelen om de minimalistische sfeer te behouden. Daarbij brengt het een stukje natuur in huis door het gebruik van massieve beuk en de subtiel afgeronde hoeken van de meubelstukken. In combinatie met de zachte, natuurlijke kleur van de houten pootjes, vakken en tussenpanelen zorgen deze voor een harmonieuze sfeer die je kind laat snakken om naar de natuur.

Stripes

Hoe je van een fijnzinnig lijnenspel in je interieur? De Stripes series maakt op onopvallende wijze de kinderkamer net dat ietsje interessanter. Strakke lijnen en hoeken doorheen het design zorgen voor een symmetrische look die de kamer simpel houd zodat je kind deze zelf kan aankleden om de juiste sfeer te creëren. Daarbij zijn deze meubelen beschikbaar in wit of griffin (zacht grijs) om de simpelheid en duurzaamheid van de ruimte te benadrukken.

Cocoon
Een simpel design dat harmonieus oogt in elk landelijk interieur. Pure materialen in combinatie met natuurlijke kleuren zoals eiken hout, mos (zacht bruin grijs) en latté (lichtbruin). De Cocoon collectie wikkelt je kind in een omgeving van rust terwijl het zich onderscheid in de ruimte met subtiele details zoals de afgeronde pootjes van massief beuk en de personaliseerbare nissen in diverse kleuren.

Tijdloos en functioneel design
Quax heeft toekomstgericht gedacht en ervoor gezorgd dat de meubelen modulair zijn zodat je deze gemakkelijk kan aanpassen aan de benodigdheden van je kleine spruit als die wat ouder is.

Je kan bijvoorbeeld de babybedden omvormen naar een zitbank of een open kleuterbedje. Zo hoef je geen tijd te spenderen op zoektocht naar een nieuwe meubelstuk en kan je dezelfde materialen terug hergebruiken. Daarbij kan de bodem van de babybedjes ook versteld worden zodat je gemakkelijk je kind even kan kietelen of gemakkelijk te slapen kan leggen.

Daarnaast is er ook erg goed nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van je kind. Denk maar aan de greeploze deuren of lades zodat je kleine deugniet die niet per ongeluk open trekt en de kast overhoop haalt of de houten extensies voor ladekasten zodat je kind veilig ligt terwijl je de pamper ververst.

Of je nu voor een baby-, kinderkamer of een meubelstuk kiest. Quax zorgt voor een duurzaam design met een eigentijdse en warme uitstraling waar je kind lang van zal genieten. 

Uitbreidingsmogelijkheden en bijpassende decoratie
Wil je de kamer nog wat meer aankleden? Quax biedt extra mogelijkheden aan zodat je als ouder de ruimte zo kan inrichten dat je kind in een oase van rust kan opgroeien en zodat je alles bij de hand hebt om je kleine spruit te verzorgen.

Heb je nog genoeg plaats in de grote kleerkast voor de babykleren of gewoon geen zin om een volledig nieuwe ladekast aan te kopen? Dan kan je kiezen voor een luiertafel die speciaal ontworpen is om alle pampers en reserve kleren in op te bergen. Zo kan je je perfect voorbereiden om je kleintje te verzorgen. Moet je kind ook nog even gewassen worden? Quax biedt een badmeubel aan dat een verzorgtafel met een uitschuifbare badkuip combineert. Kortom een voordelige, comfortabele en compacte alles in één oplossing om je voor te bereiden op het ouderschap.

Daarbij geeft niets zo een heerlijk gevoel als wegdommelen in een schommelstoel. Ideaal als je kind nog geen zin heeft om te gaan slapen of als Dino de knuffel nog even wil relaxen? Toegegeven dat grootmoeders schommelstoel misschien wat ouderwets is, Quax voorziet design schommelstoelen met armleuningen voor baby’s, kinderen en volwassenen in zachte stoffen en kleuren.

En wat is een kamer zonder je ditjes en datjes die de sfeer compleet maken. Je baby die speelt op de zachte Tipi Activity Arch speelmat met een tof motief van een Maki, Oryx of Olifant. Verstoppertje spelen met de kap van de poncho voor kinderen en volwassenen. Een kussengevecht houden met de Dino, Nina en Wolly knuffels. Je handen afdrogen met de heerlijk zachte katoenen handdoeken na het wassen van je baby om je kleine spruit daarna te slapen te leggen onder de zachte dekens van tricot stof. Het leven van je kind kan toch zo mooi zijn.

Contactformulier