Hoe vier je Halloween? Onze suggesties voor leuke halloweenactiviteiten.

- - Categorie Algemeen

Maak van een pompoen een lantaarn.

Die oranje, knollige, pompoenen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze vormen ook een leuke Halloween-traditie. Voor lantaarn-ontwerpen kan je je fantasie de vrije loop laten. Ga voor traditionele griezelige pompoenen die lijken op spoken of skeletten. Je kan echter ook inspiratie halen uit de wereld rond je en populaire media (Donald Trumpkin iemand?) Als dat je niet aanspreekt ga dan voor je favoriete fictieve helden zoals een Pumpkin Potter voor extra magische flair.

Zo hou je je pompoen lantaarn langer vers!  


Een pompoen uithollen en snijden kost veel tijd, dus voor en na het snijden zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meesterwerk een tijdje langer meegaat!

  • Reinig je pompoen voor het snijden met wat water en bleekmiddel

  • Snijd de bovenkant van je pompoen niet af! Snij de onderkant van de pompoen om de ingewanden van de pompoen te bereiken en het uitholproces te starten. De onderkant is beter aangezien je pompen sneller gaat rotten als je de stengel verwijdert.

  • Zorg ervoor dat de binnenkant van de pompoen na het uithollen proper is, zonder overblijvende zaden of zaadlijsten. Hierna reinig je de binnenkant van je pompoen best met bleekmiddel en water. Laat goed drogen. Het bleekmengsel doodt alle bacteriën, wat het rottingsproces vertraagt.

  • Gebruik geen echte kaarsen in je pompoen. We snappen het, de helft van het plezier van het snijden van een pompoen is de griezelige pompoen in het donker zien oplichten. Maar probeer elektrische kaarsen te gebruiken, want deze zullen je pompoen niet langzaam koken. Je pompoen van binnenuit roosteren kan heel halloweenachtig zijn, maar is helaas niet de beste methode om je pompoen het hele seizoen vers te houden.

  • Wanneer je klaar bent met snijden, bleken en drogen, wrijf je best wat vaseline op de snijranden om het vocht binnen de pompoen te houden. Hierdoor blijft ze langer vers!

Hierna kan je genieten van je griezelige kunstwerken en ze voor een lange tijd aan de wereld l!

Ga naar een halloweenfeestje en vergeet je niet te verkleden!

Bekijk op tijd je lokale dorps of stadswebsite op zoek naar leuke halloweenfeestjes of activiteiten. Rond deze tijd is er altijd wel iets te doen waarbij verkleden een must is. Je verkleden voor Halloween is een klassieke traditie die je zo uitgebreid of minimalistisch kan maken als je wilt. Enkele ideeen voor halloweenkostuums? 

  • Gebruik gewoon wat gezichtsverf om jezelf in een pompoen te veranderen of geef jezelf een Dias de los muertos skeletachtige make-over. 
  • Ga voor een full-out kostuum. Halloween-kostuums kunnen gaan van de traditionele griezelbeesten zoals heksen, spoken, zombies en mummies tot meer eigentijdse kostuums die inspelen op de actualiteit (Lady Gaga's vleeskostuum van enkele jaren geleden is hier een perfect voorbeeld voor.)
  • Ga voor een DIY-kostuum en probeer jezelf te verkleden als woordgrapjes. 

Maak halloween hapjes.

Geen vakantie of feestje zonder lekkere snacks. En Halloween is de perfecte gelegenheid om schattige en griezelige hapjes te maken. 

Zoals deze halloween cupcakes. Met wat voedselkleurstof in je glazuur kan je oranje en zwarte halloween cupcakes maken. Ga voor oranje frosting met chocolademuffins voor een classic halloween color combo. 

Een andere optie is om koekjes te bakken. Hier weer hetzelfde principe: ga voor halloween vormpjes en kies halloween kleuren voor de frosting. 

Heb je liever hartige hapjes? Deze mummies in a blanket zijn heerlijk en passen volledig in het halloween thema!

Liever wat gezonder? Dan kan je gaan voor leuke groentenhapjes. Crudités zijn altijd een treffer en bieden een gezonde optie aan je gasten. Maak kleine paprika lantaarns om je groentjes in te presenteren.

Waar wacht je op? Ga aan de slag en vier halloween dit jaar zoals het hoort. Vergeet ook geen kijkje te nemen op onze site voor onze horrordeals en extra halloween promoties!